Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bot tartás

2009.07.28

Bot tartás

Dandasana

 Kép Kép

Lépésről lépésre

·         Ülj le a talajra és nyújtsd ki a lábad. Ha a törzsed hátra dől, az valószínűleg azért van, mert a térdinak az ülőgumókat a térdek felé, a medencét pedig a talajhoz húzzák. Ezen segíthetsz, ha egy takaróra ülsz - így megemelkedik a medence.

 

·         Egyszerű ellenőrzési módja ennek a tartásnak, ha egy fal mellé ülsz. A keresztcsont és a lapockák így jó esetben érintik a falat, de nem érintkezik a falhoz a hát alsó része és a fej. Ha ez nem megy, akkor tegyél egy kicsire összegörgetett törölközőt a fal és a hát alsó szakasza közé.

 

·         Úgy ülj, hogy a szeméremcsontod és a farokcsontod egyenlő távolságra legyen a talajtól - előre, és lefelé nyomd az ülőgumókat. Anélkül, hogy megeröltetnéd a hasadat, feszítsd meg és nyomd lefele a combokat. Majd közelítsd egymáshoz finoman őket, és a belső gátizmokat/ágyéki szakaszt húzd a keresztcsonthoz. Feszítsd és nyújtóztasd meg a bokákat a sarkak irányába.

 

·         Hosszabbítsd meg függőlegesen a törzsedet; képzeld el, hogy energia áramlik felfele a szeméremcsontból a szegycsontba, azután végig a háton lefelé a vállakból a farokcsontba. Majd képzeld el, hogy a farokcsont meghosszabbodik a talaj irányába.  

 

·         Gondolj a gerincedre úgy, mintha egy bot lenne, a törzsed hosszanti, központi részében, mely szilárdan gyökerezik a Földben, mint mindennek, amit teszel a támpontja  és támasza. Tartsd a pózt legalább egy percig, vagy tovább.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.